Лепота која се не одбија – Словенија 15.05.2014.

 

У четвртак 15.05.2014. године у ресторану Рибарац у Новом Саду са почетком у 20ч одржано је тематско вече под називом “Лепота која се не одбија – Словенија”. Група од 19 студената са III године смера менаџер у хотелијерству је реализовала практични део испита у оквиру предмета Анимација и логистика  туризму.
Кроз забавне скечеве, музику и плес у току трочасовног програма, студенти су гостима презентовали природне лепоте, културно и фолклорно наслеђе, традиционалну гастрономију као и туристичке дестинације Словеније. На крају програма организована је и томбола на којој су гости могли да освоје вредне награде.
Гости вечери су били почасни конзул Републике Словеније господин Рајко Марић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић, Декан ПМФ-а проф. др Неда Мимица Дукић,  Директор Департмана проф. др Бранислав Ђурђев, професори, асистенти, донатори, родитељи, пријатељи и суграђани који су дошли да подрже овај хуманитарни пројекат. Вечери је присуствовало више од 200 гостију.
Тематско вече је било хуманитарног карактера и сав прикупљени новац од донатора и улазница био је намењен за куповину неопходних средстава за Дечје офталмолошко одељење Клиничког центра Војводине у Новом Саду.
Слаткиши и играчке које гости традиционално доносе на само вече уручени су штићеницима у Дечјој сигурној кући у Новом Саду.

Главни донатори вечери били су Департман за географију, туризам и хотелијерство, невладина организација „Лионс клуб“ Милева Марић Ајнштајн, Бабy схоп Сандра, Цељске меснине З Дежеле, Ецо Хелиx д.о.о. са ресторанима “Кућерак код чесме” и “Сечуан”, Неоген д.о.о. – “Попусти.рс”, туристичка агенција “Одеон травел” и Нишка млекара АД.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков Џигурски
Асистент, мр Игор Стаменковић