Кинеско вече – Вече у земљи средишта света

 

У понедељак, 16.01.2012.године у ресторану Рибарац у Новом Саду са почетком у 19 часова, одржано је Кинеско вече – Вече у земљи средишта света.
Група од 28 студената, основних и мастер студија модула туризам, хотелијерство и гастрономија Департмана за географију, туризам и хотелијерство је кроз ово тематско вече реализовала практични део испита из предмета Анимације у туризму.
Тематско вече је хуманитарног карактера и сав новац прикупљен организовањем Кинеске вечери (продате улазнице и спонзорства) је дониран ,,Животу’’ – Удружењу грађана за борбу против ретких болести код деце, а поклони које су гости доносили биће подељени деци у Сигурној кући у Новом Саду.
Током четворочасновног програма гости су имали прилике да уживају у традиционалним кинеским плесовима, да се боље упознају са културом Кине, као и њеном историјом и географијом, која им је представљена на један занимљив начин. Уз то, гости су имали част да присуствују кинеском венчању и упознају се са свадбеним обичајима далеке Кине.
Уз музику, којом је госте развеселила специјална гошћа из Кине, сви присутни су добили корисне информације о Фенг Шуи-у, кинеском хороскопу и акупунктури. На крају су стрпљиви гости били награђени од стране дарежљивих спонзора Кинеске вечери.
Током програма гости су уживали и у кинеским специјалитетима спремљеним вештим рукама талентованих студената гастрономије.
На крају вечери свима присутнима обратио се директор Департмана проф др Лазар Лазић.
Гости вечери били су професори, асистенти, донатори, породица и пријатељи који су својим присуством улепшали ово вече и показали хуману страну своје личности. Било је присутно око 160 гостију.

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски