Лепа Италијанска ноћ – La bella notte Italiana

 

У петак 22. 01. 2010. године на Новосадском сајму са почетком у 20:00 часова одржано је 1. тематско вече у оквиру манифестације: „Анимација у туризму града Новог Сада 2010. године“ под називом “Лепа Италијанска ноћ – La bella notte Italiana “. Група од 23 студента, III године са смерова: Менаџер у туризму, Менаџер у хотелијерству и Менаџер у гастрономији, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду реализовали су практични део испита из предмета Анимација у туризму.

Током трочасовног програма гостима је презентована историја, културно и фолклорно наслеђе и традиционална гастрономија као и савремене туристичке дестинације Италије. Гости вечери су били Декан ПМФ-а проф. др Неда Мимица Дукић, Директор Департмана проф. др Лазар Лазић, Директор Мастер центра Новосадског сајма Небојша Дракулић, Чланови градског већа, професори, асистенти, донатори, родитељи и пријатељи који су дошли да подрже овај хумани пројекат.

Тематско вече је хуманитарног карактера и сав прикупљени новац од донатора, улазница као и поклони које су доносили гости (слаткиши, одећа, средства за хигијену, школски прибор и друго) биће уручени деци из Свратишта за децу са улице у Новом Саду као и Тањи Пердув за хитно лечење.

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски и
Асистент, мр Игор Стаменковић