ФРИДА KАЛО

 

У среду, 22.12.2021. године са почетком у 09:30х у Новосадском дечијем културном центру група од девет студената са студијског програма Хотелијерство (ИИИ година), Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду, реализовала је практични део испита „Анимација и логистика у туризму и хотелијерству“ под руководством проф. др Анђелије Ивков Џигурски и асистента др Игора Стаменковића.

Пројекат под називом ’’Ја сам Фрида Kало, и на платно сликам све до чега ми је стало”  имао је за циљ да прикаже део ликовне уметности кроз  ликовну уметницу Фриду Kало.  Студенти су прво кроз кратак драмски приказ упознали ученике III3 разреда ОШ „Жарко Зрењанин“ са животом и радом Фриде Kало, а потом кроз практичну радионицу ученици су покушали да буду мали уметници цртајући или ауторпортрете или саму Фриду. На крају радионице добили су на поклон слатке пакетиће.

Kао и сви претходни догађаји и овај је хуманитарног каратера, где су прикупљена средства од донатора и спонзора била усмерена удружењу „Свој свет“ које води бригу о деци са аутизмом.

 

Добро дошли на наше тематске догађаје!

Предметни професор, проф.др Анђелија Ивков Џигурски

Асистент, проф.др Игор Стаменковић