Чаробно путовање кроз бајке

 

Датума 03.02.2016. са почетком у 10 ч реализован је практични део испита из предмата Анимација и логистика у туризму. Група од осамнаесторо студената треће године хотелијерства Департмана за географију, туризам и хотелијерство 38 пут под руководством проф. др Анђелије Ивков Џигурски и асистента др Игора Стаменковића, су покренули пројекат хуманитарног карактера под називом “Чаробно путовање кроз бајке”. Представа се одржала у вртићу Радосног детињаства „Калимеро“, прилагодјена је деци узраста од 3-5 година и трајала је пола сата. Поред присуства деце, ту су били васпитачи као и представници Радио телевизије Војводине.

Жеља студената је била да кроз занимљиву причу, која је обухватила неколико бајки, укаже деци да је љубав та која увек победјује, као и то да су сва деца и сви људи исти, без обзира на национална припадност, припадност одређеној раси, материјални статус, пол и друго, те да треба да поштују старије, буду послушни и помажу другима.

Имајући у виду да је ово пројекат, превасходно хуманитарног карактера, након реализоване представе, уручено је 54 поклон пакетића деци који су студенти прикупили уз помоћ донатора. У оквиру пакетића налазиле су се књиге, бојанке, привесци, бојице, торбице, машне, наруквице итд. Поред пакетића, уручен је поклон пакет вртићу „Калимеро“, који ће служити сваком детету, а то су: играчке за дечаке и девојчице, телевизор, ДВД плејер, фломастери, бојице, темпере, књиге, играчке и друго. Главни покровитељ: Природно математички факултет, Департман за географију, туризам и хотелијерство. Реализације овог хуманитарног пројекта помогли су: Булевар Боокс, Бахус (на екс) сокови, Цхипсy Wаy, Миленијум, Булевар боокс, Минаqуа, Солас, Универзал, Ауто сервис Свилени, Бата стил, Лагуна књижара, Удружење градјана Нови Сад, Омнибоx, Рицамо радионица, кафана Кабинет.

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков Џигурски
Асистент, др Игор Стаменковић