Баварско вече – “Bayern – das Herz & der Geist von Deutschland” 16.02.2010.

 

У уторак 16. 02. 2010. године на Новосадском сајму са почетком у 20:00 часова одржано је 6. тематско вече у оквиру манифестације: „Анимација у туризму града Новог Сада 2010. године“ под називом Bayern, das Herz & der Geist von Deutschland – Bavarska, srce i duša Nemačke.

 

Група од 13 студената, ИИИ године са смерова: Менаџер у туризму, Менаџер у хотелијерству и Менаџер у гастрономији, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду реализовали су практични део испита из предмета Анимација у туризму.

 

Током трочасовног програма гостима је презентована историја, културно и фолклорно наслеђе и традиционална гастрономија као и савремене туристичке дестинације Баварске. Гости вечери били судрзавниСекретарзаисхрану, пољопривредуишумарствоВладеБаварске, господинМартин Сüßлер, Декан ПМФ-а проф. др Неда Мимица Дукић, Директор Департмана проф. др Лазар Лазић, професори, асистенти, донатори, родитељи и пријатељи који су дошли да подрже овај хумани пројекат. Било је присутно око 200 особа.

 

Тематско вече је хуманитарног карактера и сав прикупљени новац од донатора, улазница као и поклони које су доносили гости (храна, простирке за псе) биће уручени Митару Јојићу (8 година) из Сирига који болује од церебралне парализе и Азилу за псе у Будисави.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски

Асистент, мр Игор Стаменковић