
Kratka biografija:
Datum i mesto rođenja: 23.07.2000 Kraljevo, Srbija
Osnovne studije: 1.10.2019 – 26.9.2023. Diplomirani menadžer u gastronomiji
Master studije: 11.10.2023 – 17.9..2024.
Doktorske studije: 10.10.2024 – danas
Kontakt:
Oblast naučnog istraživanja:
- Gastronomija
- Ugositeljstvo
- Hrana i piće
Predmeti:
- Osnovne studije:
- Tehnologija životnih namirnica
- Tehnologija hrane
- Tehnologija pića
- Standardizacija i kvalitet u ugostiteljstvu
- Gastronomski proizvodi
- Master studije:
- Upravljanje prodajom ugostiteljskih proizvoda
- Bezbednost hrane i zakonodavstvo
Zvanja:
- Od 1.2.2025. Istraživač-pripravnik na Katedri za gastronomiju, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.
Ostale važne informacije:
- Strani jezici: Engleski, francuski
- Sertifikovani somelijer, član Udruženja somelijera Vojvodine (SERSA)
Odabrane reference:
- Stanojević, M., Pivarski, B. K., Šmugović, S., i Stošić, T. (2024). Društvene mreže i njihov uticaj na izbor restorana na primeru ugostiteljsko-turističke industrije Republike Rrbije. Turističko poslovanje, (33), 79-91.
- Jaraković, S.G., Paunić, M., Vuković, A.J., Stanojević, M. (2024). Brendiranje poslodavca – Potreba ili trend, . Turističko poslovanje, (34).
- Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vuković, A.J., (2024). Ekološki trendovi u gastronomiji. 28. Međunarodna naučna Eko-konferencija, 13. Zdravstveno bezbednoj hrani, u Novom Sadu, Septembar 2024.
- Stanojević, M., Jaraković, S.G., Tešanović, D., Šmugović, S., Paunić, M., Vujasinović, V., (2024). Gastronomy in the influencer era: analysis of online influence on food consumation and catering facility choice, GANUD International conference on Gastronomy, Nutrition And Dietetics.
- Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vujasinović. V., (2024). Očekivanja nasuprot realnosti – procena liderskih veština u srpskim restoranima, Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu – CTTH.