ОСНОВНЕ АKАДЕМСKЕ СТУДИЈЕ

ГАСТРОНОМИЈА

 

4 године, 240 ЕСПБ
Звање након дипломирања: Дипломирани менаџер (у Додатку дипломе: Гастрономија)

Постоји ли шта лепше на свету него друге људе учинити задовољним и срећним?! Изучавајући гастрономију  на нашим студијама из дана у дан на занимљив практичан и теоријски начин учите да усрећујете друге људе и да од те среће временом почнете да живите. Ми ти омогућавамо да  стекнеш врхунске компетенције са којима ћеш поред гостију реномиранихугоститељских објеката  учинити срећним и себе јер изучаваш нутриционизам, дијететику, исхрану, израду јеловника и менија, технологију животних намирница, стране језике, гастрономску културу и традицију, пекарство , посластичарство, припрему разноврсних јела, информационе технологије, људске ресурсе, маркетинг, здравствену безбедност хране, слагање хране и пића, менаџмент и многе друге сродне области у зависности од твог интересовања.

 

*Обратите пажњу на годину издавања ПЛАНА И ПРОГРАМА (KУРИKУЛУМА), као и АKТУЕЛНОГ ИНФОРМАТОРА. Уколико се односи на претходну годину значи да нов информатор још није формиран, али чим буде доступан информације ће бити освежене. У већини случајева нема значајнијих измена у информатору у односу на претходну годину, али саветујемо да се за пријемни спремате са најсвежијим информацијама.

Студенти на ОАС гастрономије обављају у свакој години обављају двомесечну стручну праксу у реномираним угоститељским објектима у земљи и иностранству. Неки од објеката у којима су радили  су:

 

Професори и асистенти на смеру ОАС гастрономије се помоћу бројних пројеката константно усавршавају са циљем да побољшају квалитет извођења наставе. Примери таквих пројеката су:

  • Нутритивни, сензорни и гастрономски потенцијал инвазивне врсте рака Фаxониус лимосусу функцији одрживог развоја угоститељско туристичког сектора АП Војводине.
  • Повезаност немачког гастрономског идентитета и угоститељско туристичке понуде у Војводини.
  • Отпад у одрживом угоститељству Војводине.
  • Biotechnological tools for optimizationof short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs. 
  • Осим наведеног, наш Департман је опремљен најсавременијом опремом за потребе практичне наставе, а кроз кабинет можете да се прошетате помоћу виртуелне туре на You Tube-u

 

Позивамо вас да нас запратите на друштвеним мрежама: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

А за крај погледајте искуства наших студената на смеру ОАС Професор географије: Гастроном, Стефан Шмуговић