MASTER AKADEMSKE STUDIJE

MASTER LOVNI TURIZAM

 

 

1 godina, 60 ESPB

Zvanje nakon masteriranja: Master menadžer (u Dodatku diplome: Lovni turizam)

 

Na  Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, posle završenih osnovnih studija na modulu lovni turizam postoji mogućnost upisa Master studija, koje traju jednu školsku godinu, a nakon čijeg završetka stičete zvanje Master turizmolog (modul lovni turizam). Ovaj stepen studija ima za cilj nadgradnju prethodno stečenih znanja, kao i eventualno pripremu za naučno-istraživački rad u slučaju upisivanja doktorskih studija. U okviru master studija organizuje se i Terenska nastava koja podrazumeva obilazak lovišta, Nacionalnih parkova i drugih relevantnih institucija iz oblasti lovstva u inostranstvu (svake godine destinacija se menja).

 

U okviru master studija organizuje se i Terenska nastava čiji je glavni cilj upoznavanje sa primerima dobre prakse u inostranstvu. Na terenskoj nastavi studenti posećuju lovišta, nacionalne parkove i druga zaštićena prirodna dobra, institucije koje se bave lovstvom i zaštitom prirode, u inostranstvu (uglavnom u okolnim državama). Cilj ovakvih obilazaka jeste usvajanje novih znanja i iskustava, odnosno primera dobre prakse, koje kasnije mogu primeniti i u svom okruženju. Destinacije koje su predmet obilaska menjaju se iz godine u godinu.

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

 

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.