LOVNI TURIZAM

 

Savremene metode zaštite prirode i divljih životinja podrazumevaju i lovstvo i u njima učestvuju lovci i lovni radnici. Tako je zamišljen i smer lovni turizam gde smo vodili računa da se objedine znanja iz oblasti lovstva, turizma, biologije, ekologije, veterine, poljoprivrede, prava, statistike i drugih oblasti sa uticejem na lovstvo i lovni turizam. Očuvanje populacija divljih životinja ali i sužuvot sa njima u svetu gde se naselja konstantno šire predstavlja veliki izazov i potreban je veliki napor kako se prirodna sredina očuvala i koristila na racionalan način. Jedno od rešenja jeste i lovni turizam gde je moguće vratiti značajna sredstva u prirodu. Smer lovni turizam nudi odgovore na ove i još mnoge od problema sa kojima se susrećemo u savremenom svetu sa ciljem zaštite održivosti našeg prirodnog okruženja.

 

Studenti na OAS Lovni turizam imaju prilike da urade praksu u nekoliko istaknutih preduzeća i institucija koje se bave lovstvom i zaštitom prirode:

 

Profesori i asistenti na smeru OAS Lovni turizam se pomoću brojnih međunarodnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A za kraj pogledajte iskustva naših studenata na smeru OAS Lovni turizam: