GEOINFORMATIKA

Veliki geoprostorni i vremenski podaci ušli su u mnoge aspekte našeg svakodnevnog života. Analiza takvih podataka može se koristiti za bolje razumevanje i upravljanje prirodnim okruženjem, gradovima, istraživanje širenja bolesti, lociranje usluga, usmeravanje izbora ruta ili korišćenje velikih podataka društvenih medija radi razumevanja ljudskog ponašanja, mobilnosti i komunikacije. Upravljanje takvim bazama podataka, vizuelizacija i analiza radi prevazilaženja problema koji se danas javljaju u prostoru može biti vaš posao. Geoinformatika na čelu sa geografskim informacionim sistemima (GIS) predstavlja industriju koja doživljava veliku popularnost u svetu zbog mogućnosti da na savremen način pristupi rešavanju svakog zadatka u čijem centru se nalaze prostorni podaci.

 

 

Studenti na OAS Geoinformatika imaju prilike da urade praksu u nekoliko visokoprofilisanih kompanija na regionalnom ili međunarodnom nivou poput:

Profesori i asistenti na smeru OAS geoinformatika se pomoću brojnih međunarodnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK]  [INSTAGRAM]  [YOU TUBE]  [TIKTOK]

A za kraj pogledajte iskustva naših studenata na smeru OAS Geoinformatika: