OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE

GASTRONOMIJA

 

4 godine, 240 ESPB
Zvanje nakon diplomiranja: Diplomirani menadžer (u Dodatku diplome: Gastronomija)

Postoji li šta lepše na svetu nego druge ljude učiniti zadovoljnim i srećnim?! Izučavajući gastronomiju  na našim studijama iz dana u dan na zanimljiv praktičan i teorijski način učite da usrećujete druge ljude i da od te sreće vremenom počnete da živite. Mi ti omogućavamo da  stekneš vrhunske kompetencije sa kojima ćeš pored gostiju renomiranihugostiteljskih objekata  učiniti srećnim i sebe jer izučavaš nutricionizam, dijetetiku, ishranu, izradu jelovnika i menija, tehnologiju životnih namirnica, strane jezike, gastronomsku kulturu i tradiciju, pekarstvo , poslastičarstvo, pripremu raznovrsnih jela, informacione tehnologije, ljudske resurse, marketing, zdravstvenu bezbednost hrane, slaganje hrane i pića, menadžment i mnoge druge srodne oblasti u zavisnosti od tvog interesovanja.

 

*Obratite pažnju na godinu izdavanja PLANA I PROGRAMA (KURIKULUMA), kao i AKTUELNOG INFORMATORA. Ukoliko se odnosi na prethodnu godinu znači da nov informator još nije formiran, ali čim bude dostupan informacije će biti osvežene. U većini slučajeva nema značajnijih izmena u informatoru u odnosu na prethodnu godinu, ali savetujemo da se za prijemni spremate sa najsvežijim informacijama.

Studenti na OAS gastronomije obavljaju u svakoj godini obavljaju dvomesečnu stručnu praksu u renomiranim ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu. Neki od objekata u kojima su radili  su: 

 

Profesori i asistenti na smeru OAS gastronomije se pomoću brojnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

  • Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosusu funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine. 
  • Povezanost nemačkog gastronomskog identiteta i ugostiteljsko turističke ponude u Vojvodini. 
  • Otpad u održivom ugostiteljstvu Vojvodine. 
  • Biotechnological tools for optimizationof short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs. 
  • Osim navedenog, naš Departman je opremljen najsavremenijom opremom za potrebe praktične nastave, a kroz kabinet možete da se prošetate pomoću virtuelne ture na You Tube-u.

 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A za kraj pogledajte iskustva naših studenata na modulu Gastronomija: Gastronom, Stefan Šmugović