OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE
GASTRONOMIJA
4 godine, 240 ESPB
Zvanje nakon diplomiranja: Diplomirani menadžer (u Dodatku diplome: Gastronomija)
Postoji li šta lepše na svetu nego druge ljude učiniti zadovoljnim i srećnim?! Izučavajući gastronomiju na našim studijama iz dana u dan na zanimljiv praktičan i teorijski način učite da usrećujete druge ljude i da od te sreće vremenom počnete da živite. Mi ti omogućavamo da stekneš vrhunske kompetencije sa kojima ćeš pored gostiju renomiranihugostiteljskih objekata učiniti srećnim i sebe jer izučavaš nutricionizam, dijetetiku, ishranu, izradu jelovnika i menija, tehnologiju životnih namirnica, strane jezike, gastronomsku kulturu i tradiciju, pekarstvo , poslastičarstvo, pripremu raznovrsnih jela, informacione tehnologije, ljudske resurse, marketing, zdravstvenu bezbednost hrane, slaganje hrane i pića, menadžment i mnoge druge srodne oblasti u zavisnosti od tvog interesovanja.
- Pogledajte celokupan plan i program na: PLAN I PROGRAM – KURIKULUM
- Za više informacija o prijemnom ispitu posetite: PRIJEMNI ISPIT
- Pristupite aktuelnom informatoru: AKTUELNI INFORMATOR
- Pronađite odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi prijemnog ispita:ČESTO POSTAVLJENA PITANJA
- Pročitajte nešto više o studiranju na našem Departmanu ovde: Blog Geonatur
*Obratite pažnju na godinu izdavanja PLANA I PROGRAMA (KURIKULUMA), kao i AKTUELNOG INFORMATORA. Ukoliko se odnosi na prethodnu godinu znači da nov informator još nije formiran, ali čim bude dostupan informacije će biti osvežene. U većini slučajeva nema značajnijih izmena u informatoru u odnosu na prethodnu godinu, ali savetujemo da se za prijemni spremate sa najsvežijim informacijama.
Studenti na OAS gastronomije obavljaju u svakoj godini obavljaju dvomesečnu stručnu praksu u renomiranim ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu. Neki od objekata u kojima su radili su:
- Splendid
- Rodos Palace Hotel
- The Dorchester
- Gorski
- Sheraton
- Hotel Premier Aqua
- Restoran Zak
- Hotel Grand Kopainik
- Plava laguna
- Vrdnička kula
Profesori i asistenti na smeru OAS gastronomije se pomoću brojnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:
- Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosusu funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine.
- Povezanost nemačkog gastronomskog identiteta i ugostiteljsko turističke ponude u Vojvodini.
- Otpad u održivom ugostiteljstvu Vojvodine.
- Biotechnological tools for optimizationof short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs.
Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]
A za kraj pogledajte iskustva naših studenata na smeru OAS Gastronomije: